agenda

Writer in residenceprogramma 2021

Maxim Osipov als WiR in Amsterdam

2-30 november 2021

http://www.writerinresidence.nl

In november woont en werkt de Russische schrijver Maxim Osipov op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds een maand lang als writer in residence in Amsterdam. Tijdens zijn verblijf neemt hij deel aan verschillende publieke evenementen in het land.

Maxim Osipov (Moskou, 1963) is een veelbekroond Russisch auteur van met name korte verhalen. Net als roemruchte voorgangers als Tsjechov en Boelgakov studeerde hij medicijnen; hij werkt ook als cardioloog. ‘Zijn verhalen zijn een genadeloze diagnose van het Russische leven,’ schreef Nobelprijswinnares Svetlana Alexijevitsj.

Maxim Osipov

Osipov publiceerde meerdere verhalenbundels die zowel in eigen land als daarbuiten veel aandacht kregen. Zijn proza is in achttien talen vertaald, onder meer in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Pools, Spaans en Turks. Eerder dit jaar bracht uitgeverij Van Oorschot onder de titel De wereld is niet stuk te krijgen, een eerste kloeke verzameling verhalen en novellen van Osipov in vertaling van Yolande Bloemen en Seijo Epema.

Osipov treedt tijdens zijn residentie meerdere keren op in Nederland:

Tussentijds reist hij een paar dagen naar Wenen waar hij op de boekenbeurs (10 t/m 14 november) zal worden geïnterviewd.

Links

  • Leesfragment uit De wereld is niet stuk te krijgen op athenaeum.nl
Raoul Markaban

Contact

Raoul Markaban

Subsidiespecialist

[email protected]