nieuws

Programmeer poëzie voor een aantrekkelijk tarief

Boek een dichter 2022

29 oktober 2021

Van donderdag 27 januari tot en met woensdag 2 februari 2022 is het Poëzieweek, de jaarlijkse periode waarin dichtkunst in al haar vormen centraal staat. Het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale bieden scholen, bibliotheken, boekhandels en theaters in Nederland met de actie ‘Boek een dichter’ de mogelijkheid om in de aanloop naar en tijdens de Poëzieweek 2022 voor een aantrekkelijk, gereduceerd tarief een of meerdere dichters te boeken. Het optreden kan plaatsvinden in de periode van zaterdag 1 januari t/m woensdag 2 februari 2022.

Poëzieweek 2022

Boek een dichter

Zoekt u een dichter of spoken word-artiest die uw leerlingen, leden, klanten of publiek kan verwonderen, ontroeren of verrassen met poëzie? Met de actie ‘Boek een dichter’ van De Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds is het mogelijk om één of meer dichters te boeken in de aanloop naar en tijdens de Poëzieweek. Dankzij een bijdrage van het Letterenfonds geldt voor optredens in de periode van zaterdag 1 januari t/m woensdag 2 februari 2022 een aantrekkelijk Poëzieweektarief voor lezingen en workshops van Nederlandse dichters, poetry slammers en spoken word-artiesten.

De Schrijverscentrale adviseert graag welke dichter uit hun aanbod bij uw doelgroep, publiek of klas past. Klik hier om contact op te nemen met De Schrijverscentrale.

Schrijver op je scherm

Is een fysiek dichtersbezoek onmogelijk? Kies dan voor een hybride ontmoeting, zoals een videogesprek met een dichter of een persoonlijke schrijversvideo via ‘Schrijver op je scherm’. Meer informatie over de mogelijkheden is hier te vinden.

Poëzieweek 2022

Het grootste poëziefeest van de Lage Landen start op donderdag 27 januari met Gedichtendag, en loopt door tot en met woensdag 2 februari 2022. Het thema van deze tiende Poëzieweek is natuur. Het Poëziegeschenk 2022 wordt geschreven door Ramsey Nasr, en wordt door boekhandels cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 12,50 aan poëziebundels.
Scholen en bibliotheken kunnen zich nu alvast voorbereiden op de Poëzieweek 2022 door campagnemateriaal te bestellen. Doe dit voor of op woensdag 10 november via dit formulier.
De Poëzieweek is een ideaal moment om in de klas aan de slag te gaan met poëzie. Daarom worden er zowel voor het basis- als voortgezet onderwijs ook lessuggesties gemaakt. Vanaf 1 december aanstaande zijn deze te vinden op de website van Stichting Lezen.

Meer informatie

Poëzieweek 2022