agenda

Oeuvreprijs podiumpoëzie

Prijsuitreiking De Johnny

12 november 2021

Op vrijdag 12 november vindt de uitreiking van De Johnny plaats, een nieuw in het leven geroepen oeuvreprijs voor podiumpoëzie. Genomineerden Babs Gons, Rodaan Al Galidi en Ellen Deckwitz maken kans op de prijs, die bestaat uit een geldbedrag van € 10.000, waarvan € 2.000 bestemd is ter stimulering van een opkomende podiumdichter naar keuze van de winnaar. Tijdens de avond, die plaatsvindt in het Posttheater te Arnhem, zullen de genomineerden optreden, en hun gekozen talenten aan het publiek voorstellen.

De Johnny is een oeuvreprijs voor podiumpoëzie, speciaal voor dichters, woordkunstenaars en podiumartiesten die op uitzonderlijke wijze bijdragen aan de receptie van poëzie in het Nederlandse taalgebied. Naast de geldprijs ontvangt de winnaar een trofee, uit handen van de jury, bestaande uit Babeth Fonchie, Erik Jan Harmens, Onias Landveld, Dieuwertje Mertens en Yannick Moyson.

De talenten die door de verschillende dichters zijn aangedragen, zijn Jasper Albinus (gekozen door Ellen Deckwitz), Veronique Efomi (gekozen door Babs Gons) en Ildikó Snijders (gekozen door Rodaan Al Galidi).

Praktische informatie

De uitreiking vindt plaats in het Posttheater in Arnhem (Rosendaalsestraat 27) en begint om 19:30 uur. Voor toegang tot het theater is een coronatoegangsbewijs nodig. Meer informatie over De Johnny is te vinden op de site van Prijs de Poëzie.