nieuws

Daniël Vis wint Frans Vogel Poëzieprijs

6 oktober 2021

Dichter Daniël Vis (1988) krijgt de Frans Vogel Poëzieprijs 2021. Daarmee is hij de derde laureaat van deze tweejaarlijkse aanmoedigingsprijs voor jonge dichters, die is vernoemd naar de Rotterdamse kunstenaar en dichter Frans Vogel (1935-2016).

Daniël Vis won in 2014 het NK Poetry Slam, en bracht in datzelfde jaar zijn debuut Crowdsurfen op laag water uit. Daarna volgden de bundels Insect Redux en Het weefsel. Een vierde bundel is, met ondersteuning van het Letterenfonds, in de maak. Volgens de jury van de prijs, bestaande uit Eelkje Christine Bosch, Myrte Leffring, Diana Ozon, Tineke Speksnijder en Elfie Tromp, schrijft Daniël Vis gedichten die bedwelmen, ontroeren, aan het lachen maken en doen huiveren: ‘Vis maakt verrassende onderwerpkeuzes en is wars van moeilijkdoenerij: het zijn vaak rauwe en tegelijk invoelbare teksten. Tragiek en humor liggen in zijn werk dicht bij elkaar.’ ‘

Vis mag zijn prijs op 25 november aanstaande in ontvangst nemen. Aan de prijs zijn een bedrag van € 1.500 en een beeldje van de Rotterdamse kunstenaar Cor Kraat verbonden. De uitreiking vindt plaats in uitgaanspodium JACK te Rotterdam, en wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Woordnacht.

Meer informatie

Daniel Vis. Foto: Irwan Droog