nieuws

Nu aanmelden voor 2022

A. Roland Holsthuis

4 oktober 2021

“Dit huis in Bergen ligt niet alleen áán de fysieke zee, maar ook, als je zoals ik in de gelegenheid wordt gesteld om je volledig op je werk te storten, ín een zee, een zee van tijd”, zo noteerde biograaf Cees Koster na een verblijf in het Roland Holsthuis. Bent u dichter, schrijver of literair vertaler? En wilt u in 2022 ook een maand lang de tijd aan uw zijde hebben? Meldt u dan nu, voor of op donderdag 4 november a.s., aan als tijdelijk huurder van dit dichtershuis.

Het A. Roland Holsthuis in Bergen (Noord-Holland) wordt per kalendermaand verhuurd als werkplek voor dichters, (toneel)schrijvers en vertalers. Van de huurder wordt een eigen bijdrage gevraagd van € 800 per maand. Dit bedrag is inclusief gebruik van gas & licht, internet en de eindschoonmaak. De resterende maandlasten worden gesubsidieerd door het Bert Schierbeekfonds.

Wilt u in 2022 een maand in het Roland Holsthuis verblijven? Stuur dan voor of op donderdag 4 november 2021 een brief of e-mail met de gewenste huurperiode en uw werkplan & cv naar het Bert Schierbeekfonds, ter attentie van Xenia van Diest.

Meer informatie over deze mogelijkheid om een maand lang in afzondering geconcentreerd te werken, bijvoorbeeld aan de afronding van een boek, leest u op de pagina over het Roland Holsthuis op deze website.

Op zondag 31 oktober 2021 is er een Open dag in het voormalige woonhuis van Adriaan Roland Holst. Voor deze open dag gelden de gebruikelijke coronamaatregelen; u dient dus een QR-code te kunnen tonen.

Xenia van Diest

Contact

Xenia van Diest

Bureaumedewerker

[email protected]