nieuws

podcast

dat dus.

29 september 2021

In dat dus., de nieuwste fictie-podcast van het literaire platform Hard//Hoofd, vertellen Martin Rombouts, Jozien Wijkhuijs en Dennis Gaens het verhaal van drie vrienden, die het gevoel hebben dat iedereen om hen heen het volwassen leven beter lijkt te begrijpen dan zij.

De Arnhemse vrienden Robin, Niek en Jos zijn op elkaar aangewezen: andere leeftijdsgenoten verhuizen naar de Randstad, of krijgen kinderen. Ze zijn de achterblijvers in een stad die elk jaar wordt overstroomd door nieuwe kunstacademiestudenten. Tussen dagelijksheden door praten ze met elkaar over de kwesties die komen kijken bij het ouder worden.

Anders dan klassieke hoorspelen volgt dat dus. geen plot: de makers omschrijven het werk als een keukentafelpodcast, die geen volledige aandacht van de luisteraar vereist.

De eerste twee, van in totaal twaalf, afleveringen zijn inmiddels te beluisteren op Spotify of via de mediaplayer op deze pagina.

De serie is onder meer mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds vanuit de regeling Digitale literaire projecten.

Meer informatie