agenda

300 prominente schrijvers dragen 36 uur voor

Passionate Bulkboek: Literaire marathon

1-2 oktober 2021

Op 1 en 2 oktober 2021 vindt de Passionate Bulkboek Literaire Marathon plaats. Tijdens het programma, dat twee aaneengesloten dagen beslaat, dragen maar liefst 300 bekende auteurs aaneengesloten voor. Onder hen zijn schrijvers als Griet Op De Beeck, Arthur Japin, Connie Palmen en Tommy Wieringa. De marathon wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarige bestaan van Passionate Bulkboek. De deelnemende auteurs worden ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

36 uur voordracht

De Passionate Bulkboek Literaire Marathon staat voor 36 uur literaire voordrachten in de bijzondere ambiance van debatpodium Arminius, te Rotterdam. De marathon duurt van vrijdag 1 oktober 13.00 uur tot de nacht van zaterdag 2 oktober op zondag 3 oktober om 01.00 uur. Het evenement is vrij toegankelijk. Als gevolg van de huidige coronamaatregelen dienen mensen een gratis kaartje te bestellen voor een tijdvak naar keuze. Ook zal dit bijzondere evenement de volledige 36 uur via een online livestream vanuit huis te volgen zijn.

Deelnemende auteurs

De lijst met deelnemende auteurs is hier te vinden. Het betreft een divers programma, met grote, gevestigde namen, en nieuw literair talent. Voor de nachtprogrammering wordt samengewerkt met Woorden Worden Zinnen, Spraakuhloos, Mensen Zeggen Dingen en The Writer’s Guide to the Galaxy.

De gages van alle optredende auteurs worden gefinancierd vanuit de steunmaatregel van het ministerie van OCW, die wordt uitgevoerd door de Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds.

Meer informatie