agenda

Feestelijke uitreiking gratis te volgen via website Literatuurmuseum

Prijsuitreiking P.C. Hooftprijs aan Alfred Schaffer

9 september 2021

Op donderdag 9 september vindt de prijsuitreiking van de P.C. Hooft-prijs aan Alfred Schaffer plaats. De prijs wordt aan hem overhandigd tijdens een online programma, gepresenteerd door schrijver en performer Babs Gons. Ook omvat het programma muziek van Izaline Calister, poëzie van Antjie Krog en een ode van Ellen Deckwitz. Liefhebbers van Schaffers werk, onder anderen Rodaan Al Galidi en Tom Lanoye, reageren op zijn gedichten.

Alfred Schaffer (1973) ontvangt de P.C. Hooft-prijs 2021 voor poëzie uit handen van bestuursvoorzitter Maaike Meijer. Via Literatuurmuseum.nl is vanaf 20.00 uur een afwisselend programma te volgen dat wordt gepresenteerd door schrijver en performer Babs Gons. Schaffer komt zelf uitgebreid aan het woord.

De P.C. Hooft-prijs 2021 voor het oeuvre van Alfred Schaffer is in december 2020 reeds toegekend op voordracht van een jury bestaande uit Jeroen Dera, Janita Monna (voorzitter), Ester Naomi Perquin, Carl De Strycker en Michael Tedja. Volgens hen is Schaffer een dichter die zonder met modes mee te waaien midden in deze tijd staat.

Meer informatie