nieuws

Toneelteksten derde editie #NieuweStukken gepresenteerd

18 augustus 2021

Op vrijdag 16 juli 2021 vond de presentatie plaats van #NieuweStukken bij Stichting Nowhere in Amsterdam. De teksten van de derde lichting schrijvers werden gepresenteerd op het podium. #NieuweStukken is een subsidieregeling van het Fonds Podiumkunsten in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds voor beginnende schrijvers om nieuwe verhalen te schrijven, bedoeld voor performance.

De schrijvers die aan deze editie meedoen zijn Lev Avitan, Lisette Ma Neza, Ramy El Dardiry, Yasmina Ahamiane, Gemale Bofunda, Raymond Muller, Jasper Albinus, Rachel Rumai Diaz, Marieke Stam en Patrick Ribeiro. Zij startten in april met het traject en kwamen maandelijks (online) bij elkaar voor masterclasses waarin nieuw geschreven werk werd besproken. De afgelopen periode werkten ze met coaches Daria Bukvic, Pitcho Womba Konga, Nisrine Mbarki, Abdelkader Benali, Peer Wittenbols, Magne van den Berg, Esther Duysker, Jonata Taal en Ozkan Golpinar aan hun teksten.

Presentatie toneelteksten

In een kleine setting werden de voordrachten van hun teksten opgevoerd door acteurs Jouman Fattal, Valerie Pos, Ayrton Fraenk en Anton De Bies, in regie van Hesdy Lonwijk. Het was voor het eerst dat de schrijvers hun teksten gepresenteerd kregen op het toneel. Bij de presentatie waren ook de coaches aanwezig, het Fonds Podiumkunsten, het Nederlands Letterenfonds en de betrokken partners: El Hizjra, Explore the North, Filling the Gap, Mensen Zeggen Dingen en Nowhere. Naast deze partners zijn ook Bijlmer Parktheater, Theater Zuidplein en ROSE stories betrokken bij #NieuweStukken.

Video-impressie

#NieuweStukken: presentatie derde lichting schrijvers from Fonds Podiumkunsten on Vimeo.

Meer informatie

Jacques Huiskes

Contact

Jacques Huiskes

Subsidiespecialist

[email protected]