agenda

Writer in residenceprogramma 2021

Jen Beagin als WiR in Amsterdam

1-31 augustus 2021

http://www.writerinresidence.nl

In augustus ontvangt het Nederlands Letterenfonds voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer een gast in de schrijversresidentie. Van 1 tot 30 augustus woont en werkt de Amerikaanse schrijver Jen Beagin als gast van het Letterenfonds in Amsterdam.

Jen Beagin is een Amerikaanse schrijver van proza en essays. Ze werkte jarenlang als schoonmaker, tot ze op 35-jarige leeftijd besloot nog te gaan studeren. Uiteindelijk behaalde haar master creatief schrijven aan de Universiteit van Californië – Irvine en bracht ze in 2015 in haar debuutroman Pretend I’m Deadvoor het eerst de antiheldin Mona ten tonele; een schoonmaker die na een mislukte relatie een nieuw leven probeert op te pakken in New Mexico. Vier jaar later verscheen Beagins tweede Mona-roman Vacuum in the Dark. In 2020 verschenen de twee romans bij Atlas Contact in vertaling van Astrid Huisman en Roos van de Wardt gebundeld als Stofzuigen in het donker. Beagin ontving in 2017 de Whiting Award voor fictie.

Jen Beagin Foto Jen Beagin: Beowulf Sheehan

Tijdens haar residentie in Amsterdam legt Beagin de laatste hand aan haar volgende boek. In die roman neemt ze afstand van Mona; Big Swiss draait om de protagonist Greta, een veertiger die vanuit huis werkt als notulist voor een sekstherapeut.

Raoul Markaban

Contact

Raoul Markaban

Subsidiespecialist

[email protected]