nieuws

Nieuwe boekenpodcast over Nederlandstalige literatuur

Kopje Koffie: Duitstalige boekenpodcast

21 juli 2021

De Nederlandse Ambassade in Berlijn en het Nederlands Letterenfonds produceren in samenwerking met Literatuur Vlaanderen en de Diplomatieke Vertegenwoordiging van Vlaanderen de nieuwe boekenpodcast Kopje Koffie, voor Duitstalige lezers en luisteraars. Nederlandse auteurs met een nieuwe vertaling in het Duits komen aan het woord en vertellen over hun werk en schrijven.

Onder het genot van een kopje koffie gaan journalisten Katharina Borchardt en Bettina Baltschev met verschillende Nederlandse en Vlaamse auteurs in gesprek over hun werk. De schrijvers in kwestie krijgen ook de kans fragmenten uit hun boeken voor te dragen. Ga mee op ontdekkingstocht door de Nederlandstalige literatuur, en luister Kopje Koffie!

In de eerste aflevering van Kopje Koffie is Arnon Grunberg te gast. Hij spreekt met de twee dames over zijn laatste roman, Bezette gebieden (Lebowski, 2020), die inmiddels ook in het Duits is verschenen onder de titel Besetzte Gebiete (uitgegeven door Kiepenheuer & Witsch, vertaling door Rainer Kersten).

De podcast is gratis te beluisteren via Spotify, Itunes, Deezer, Google en Amazon Music.