agenda

What you will hear is true

Poetry International Festival

11-13 juni 2021

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni vindt het 51e Poetry International Festival plaats. Het thema van deze editie is ‘What you will hear is true’. Speciale focus is er op het ‘vrouwelijk perspectief’ en ‘poëzie in gebarentaal’. Het programma is online en live op drie locaties - LantarenVenster, Theater Walhalla en Verhalenhuis Belvédère - te volgen.

Deelnemende dichters zijn onder meer: Ellen Deckwitz, Anne Vegter, Alfred Schaffer, Radna Fabias en Bernke Klein Zandvoort. Vanuit het buitenland zijn aanwezig Maren Kames (D), Raymond Antrobus (VK), Vanessa Kisuule (VK), Carolyn Forché (VS), Paul Demets (B), Peter Verhelst (B), Juana Adcock (Mex/VK), Ronelda Kamfer (ZA) en Samantha Barendsen (F). Ook zijn er optredens van Nyk de Vries & Artvark, de klimaatdichters en kun je luisteren naar spoken word in zeven gangen. Daarnaast worden op het festival de C. Buddingh’-prijs (11 juni) en de Brockway Prize (12 juni) uitgereikt.

Het programma is onderverdeeld in zes thema’s: Poets on Stage, Poetry & Music, Poetry Talks, Poetry Adventure, Poetry Prizes, en Poetry Academy.

Tickets voor het programma zijn hier te koop. Per programma-onderdeel zijn 50 live tickets verkrijgbaar. Het programma is ook online te volgen.

Links