agenda

Wanderlust-programma

Jente Posthuma op Jan van Eyck Academie

3 mei-30 juni 2021

https://www.janvaneyck.nl/participants/jente-posthuma?lang=nl

Van 3 mei tot en met 30 juni verblijft Jente Posthuma als writer in residence aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. De residentie maakt deel uit van Wanderlust, het programma van het Nederlands Letterenfonds dat schrijvers en bemiddelaars ruimte biedt voor talentontwikkeling in een internationale context.

Jente Posthuma debuteerde in 2016 met de roman Mensen zonder uitstraling (Atlas Contact), de roman stond op de shortlist van de Dioraphte Literatour Prijs, de longlist van de ANV Debutantenprijs en werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. In hetzelfde jaar publiceerde ze samen met haar man, fotograaf Bas Uterwijk, het fotoboek Probeer een beetje goed over me te denken. Vorig jaar verscheen bij uitgeverij Pluim Waar ik liever niet aan denk over een vrouw wier tweelingbroer een einde aan zijn leven maakt door een rivier in te fietsen. De roman is genomineerd voor de European Union Prize for Literature 2021.

Op woensdagmiddag 5 mei, om 17:30, geeft Jente Posthuma samen met mede-resident en kunstenaar Elisa Caldana aan de Van Eyck een publiekspresentatie over hun werk en hun onderzoek. U kunt deze via Zoom volgen. De voertaal is (deels) Engels.

Meer informatie

Jente Psthuma. Foto: Bas Uterwijk