nieuws

Renew the Book 2021

Immer wint Innovation Award

1 april 2021

De app Immer heeft de Renew the Book Innovation Award gewonnen. De prijs is een initiatief van de Groep Algemene Uitgevers (GAU) en is bedoeld om innovatie in de boekensector te stimuleren. De prijs beloont het meest vernieuwende, unieke, duurzame, maar ook meest haalbare, valideerbare en schaalbare businessplan. De makers ontvangen 50.000 euro om hun lees-app verder te ontwikkelen en in de markt te zetten. Eerder, in de beginfase van de ontwikkeling van de app ontvingen de makers steun van het Letterenfonds.

De jury heeft koos Immer uit een shortlist van drie kandidaten; naast Immer waren waren Scrollbook van Joop Akerboom en Book door Puck van Studio Winegum genomineerd. Juryvoorzitter Hans Lodders lichtte de keuze van de jury toe:

‘Immer heeft een mooie en belangrijke doelstelling: het bevorderen van deep-reading, daarbij slim gebruikmakend van de kracht van wat ogenschijnlijk de vijand is: de mobiel. Immer haalt met haar innovatie alle barrières en excuses weg rondom lezen. Wanneer je de app gebruikt, merkt de jury hoeveel er nagedacht is over de lezerservaring, vormgeving, over de technologie en dat er een schrijver aan het roer staat. Heerlijk, en verslavend.’

Immer gebruikt de mogelijkheden van digitale apparaten en put inspiratie uit onder meer games, gedragspsychologie en machine learning. De Immer-app is niet één innovatie, maar beoogt een totaalervaring te zijn, gebouwd op een reeks innovaties op gebied van vormgeving, interactie en techniek, die zal helpen om mensen fijner en dieper, en daardoor vaker en langer digitaal te laten lezen.

Meer informatie