nieuws

Letteren Live #11

2 april 2021

Nieuwe boeken en nieuwe gesprekken: kijk in Letteren Live #11 naar interviews met Frank Westerman over De kosmische komedie en met Sholeh Rezazadeh over haar eerste roman De hemel is altijd paars. Tussendoor draagt Gerda Blees een gloednieuw gedicht voor.

Alexander Reeuwijk gaat in gesprek met Frank Westerman over zijn nieuwste boek De kosmische komedie (Querido Fosfor). Uiteraard komt Dante voorbij, inclusief hemel en hel. Maar vooral beweegt het gesprek zich, net als het boek, soepel tussen Openbaringen en Genesis, aarde en ruimte. Westerman vertelt vanuit zijn ouderlijk huis, acht kilometer van Westerbork, een scharnierpunt in het boek.

Gerda Blees draagt een vers geschreven, nog ongepubliceerd gedicht voor.
Blees debuteerde bij uitgeverij Podium met korte verhalen, daarna volgde een po√ęziebundel en de roman Wij zijn licht, die onlangs werd bekroond met de Boekhandelsprijs 2021 en is genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuurprijs.

Marjolijn de Cocq praat met dichter Sholeh Rezazadeh over haar roman De hemel is altijd paars (Ambo|Anthos). Rezazadeh studeerde geneeskunde in Iran. Toen ze in Nederland kwam wonen, hoorde ze van buitenlandse schrijvers die in het Nederlands zijn gaan schrijven, en dacht “Dat kan toch helemaal niet”. Maar tot haar verrassing vond ze in het Nederlands juist een nieuwe stem, een stem die voldoende afstand bood om naar het verleden te kijken. En naar het Amsterdam en Nederland van nu.

Delen mag

Letteren Live is een literaire talkshow van SPUI25, Het Parool en het Nederlands Letterenfonds. Marjolijn de Cocq (chef boeken Het Parool) en een wisselende interviewer presenteren het programma, dat vrijelijk gedeeld mag worden door boekhandels, uitgeverijen en anderen die graag literatuur onder de aandacht brengen.

Op het YouTube-kanaal van het Nederlands Letterenfonds vindt u alle afleveringen.

Vanwege de huidige coronamaatregelen is deze editie van Letteren Live via Zoom opgenomen.