agenda

Online festival

Nieuwe Types

1-31 maart 2021

Vanaf 1 maart kunnen digitale festivalbezoekers een maand lang genieten van het literair festival Nieuwe Types. Tijdens deze online editie bereiken nieuwe schrijvers, nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen het publiek via podcasts, korte films, social media, livestreams en Zoom.

Programma

Op het programma staan onder meer een serie interviews met debutanten Helena Hoogenkamp, Yentl van Stokkum en Roos Vlogman die vertellen over debuteren in coronatijd en het belang van literatuur. Voor het festival worden diverse podcasts geproduceerd. Zo verscheen op 1 maart De stad als, waarvoor makers Corinne Heyrman en Jozien Wijkhuijs de stad Arnhem onderzochten via de verhalen van verschillende inwoners. Ook wordt er een nieuwe aflevering opgenomen van de podcast Het Grote Gesprek, waarbij Lotte Lentes auteur Lize Spit interviewt over de rol van literatuur en de kracht van het boek. Verder wordt het nieuwe verhalenproject De Staat van het Verhaal gelanceerd en blikken professionals uit het literaire veld vooruit in gesprekken over schrijven en uitgeven in de tijd na corona. Bekijk het volledige programma hier.

Praktisch

Het festival is gratis online bij te wonen. Daarnaast biedt Nieuwe Types festivalpakketten aan, met daarin onder meer een wekelijks programmaoverzicht en de speciale festivaluitgave Losbladige Notulen.

Festival Nieuwe Types wordt georganiseerd door De Nieuwe Oost | Wintertuin met steun van onder meer het Nederlands Letterenfonds.

Meer informatie: