nieuws

Uitreiking Toneelschrijfprijs naar 2022

2 maart 2021

De Toneelschrijfprijs wordt dit jaar niet uitgereikt. Het aantal mogelijke inzendingen voor de prijs, bestemd voor de auteur van het beste oorspronkelijke Nederlandstalige toneelwerk, is dit jaar door de corona-uitbraak helaas vele malen lager dan voorgaande jaren. Volgend jaar is er weer een prijsuitreiking. Dan komen zowel teksten die in 2020 als 2021 in première zijn gegaan in aanmerking.

Over de prijs

De Toneelschrijfprijs wil de Nederlandstalige toneelschrijfkunst en de opvoering van Nederlandstalig toneelwerk onder de aandacht brengen en stimuleren. Het prijzengeld geeft de winnende auteur de kans om zijn of haar schrijverschap verder te ontwikkelen.

De Toneelschrijfprijs is een samenwerking tussen de Taalunie, Literatuur Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten. De praktische organisatie valt om de beurt in handen van Literatuur Vlaanderen of het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met het Fonds Podiumkunsten. De organisatie van de Toneelschrijfprijs 2022 ligt in handen van Literatuur Vlaanderen.

Eerdere winnaars

Vorig jaar is de de Toneelschrijfprijs uitgereikt aan Vincent van der Valk & Casper Vandeputte voor hun theatertekst Immens. Daarnaast werd één van de andere genomineerde teksten geselecteerd om vertaald te worden in het Frans: De Poolse Bruid van Jibbe Willems zal integraal worden vertaald en vervolgens voorgesteld op het prestigieuze Festival d’Avignon.

Vincent van der Valk & Casper Vandeputte over hun theatertekst Immens

Op de prijzenpagina elders op deze website is een overzicht van de eerdere winnaars te vinden.

logos organisaties

Greetje Heemskerk

Contact

Greetje Heemskerk

Beleidsstrateeg

[email protected]