agenda

Asmaa Azaizeh als WIR in Amsterdam

26 feb-8 maart 2013

Van 26 februari tot 8 maart is Asmaa Azaizeh (1985) te gast in onze Amsterdamse Schrijversresidentie aan het Spui. Deze Palestijnse dichteres en journaliste is een van de buitenlandse curatoren van het Read my world-festival dat najaar 2013 haar eerste editie beleeft in de Tolhuistuin in Amsterdam.

De SLAA organiseert, bij wijze van aftrap voor het festival, op zondag 3 maart aanstaande een middag met Asmaa Azaizeh in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Zij zal acht Palestijnse schrijvers, dichters en bloggers introduceren en hun werk en drijfveren toelichten. De middag is de eerste in een reeks van drie ontmoetingen met festivalcuratoren uit de Arabische regio. Op woensdag 6 maart is Azaizeh te gast bij een internationale editie van VersSpreken in Perdu in Amsterdam.

Het Read my world-festival wil tijdens de eerste editie op zoek gaan naar de verhalen achter de nieuwsberichten over de Arabische lente, naar het verhaal dat het Nederlandse publiek niet snel te horen krijgt, maar wel degelijk een impact heeft op de samenleving daar. Om de eerste editie goed voor te kunnen bereiden heeft de organisatie de Palestijnse dichteres en journaliste in Nederland uitgenodigd; verwacht wordt dat de inbreng van een insider als Azaizeh zal bijdragen aan een authentieke en originele opzet van het festival.

Asmaa Azaizeh (1985) studeerde in 2006 af in Engelse literatuur en journalistiek aan de universiteit van Haifa. Sinds 2004 werkt ze als journaliste voor verschillende Palestijnse en Arabische kranten. Ook is ze werkzaam voor de radio en presenteert ze televisieprogramma’s die sociale en culturele onderwerpen agenderen. Daarnaast is ze directeur van het Mahmoud Darwish Museum in Ramallah en poëzieredacteur bij qadita.net, een politiek-culturele website. Haar eerste poëziebundel Liwa werd gepubliceerd in 2011 in Amman, nadat ze de A.M. Qatan Foundation Award won. Haar poëzie is vertaald in het Engels, Duits, Italiaans, Zweeds, Hebreeuws en Farsi. Ze geeft verschillende workshops ‘creative writing’, momenteel werkt ze aan een audio-visueel project dat verschijnt bij haar tweede boek.

Enkele links:

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]