agenda

Jevgenija Jarmysj als WIR in Amsterdam

13-25 februari 2013

Van woensdag 13 tot 25 februari is Jevgenija Jarmysj (1985) te gast in onze Amsterdamse Schrijversresidentie aan het Spui. Deze Oekraïens-Russische letterkundige en vertaalster stelt in opdracht van het literaire tijdschrift Inostrannaja Literatura (Buitenlandse literatuur) een speciaal Nederland-nummer samen in het kader van het huidige vriendschapsjaar Nederland–Rusland.

In Inostrannaja Literatura verscheen eerder een vertaling van haar van ‘Het onweer’ van Cees Nooteboom. In het Nederlandse themanummer zullen teksten van onder meer de volgende auteurs worden opgenomen: Hella S. Haasse, Kader Abdolah, Sanneke van Hassel, Arnon Grunberg, Vasalis, Ramsey Nasr, Ellen Deckwitz, Frank Westerman en Geert Mak. Het verblijf in de residentie biedt de mogelijkheid voor onderzoek en ontmoetingen met auteurs.

Jevgenija Jarmysj (1985) studeerde aan de afdeling Moderne taal- en letterkunde (Germaanse talen) in Kiev, waar ze vervolgens van 2007-2010 onderzoeker was bij de leerstoel Wereldliteratuur van het Instituut voor filologie. In 2012 promoveerde ze op de dissertatie New Historicism in postmoderne Nederlandse prozawerken. Daarnaast doceerde ze Nederlandse en Engelse taal en literatuur; sinds vorig jaar werkt ze bij het tijdschrift Inostrannaja Literatura.

Enkele links:

Barbara den Ouden

Contact

Barbara den Ouden

Teamcoördinator & Specialist internationaal

[email protected]