agenda

Elif Shafak bij Boek & Meester

12 januari 2021

Op dinsdagavond 12 januari verwelkomt Boek & Meester in een speciale livestreameditie de Turkse schrijver en activist Elif Shafak. Ze vertelt over haar nieuwste boek Zo houd je moed in een tijd van verdeeldheid. I.v.m. de huidige coronamaatregelen zijn er alleen tickets voor de livestream te koop.

Elif Shafak is de meest gelezen auteur van Turkije. Haar werk is wereldwijd vertaald en haar meest recente roman 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld (ook vertaald door Manon Smits voor Nieuw Amsterdam) werd onder meer genomineerd voor de Booker Prize. Daarnaast is ze TED Global speaker en zet ze zich in voor de rechten van minderheden, vrouwen en de lgbt+ gemeenschap. Vanwege haar boeken werd Shafak tweemaal aangeklaagd door de Turkse overheid.

Zo houd je moed in een tijd van verdeeldheid is een scherpzinnig essay waarin Shafak de kracht van verhalen gebruikt om te laten zien hoe democratie, tolerantie en vooruitgang door schrijven gevoed kunnen worden. Voortbouwend op haar TED-lezingen onderzoekt ze de dringende vragen van onze tijd. Wat kunnen we doen om ons geloof in een betere wereld te hervinden? Hoe houden we hoop?

Interviewer Ernest van der Kwast spreekt vanuit Arminius met Elif Shafak over haar schrijverschap en Istanbul, over politiek engagement, en over de moed om optimistisch te blijven.

Links