agenda

Peter Terrin als WIR in Amsterdam

9 mrt-5 april 2013

Van 9 maart tot 5 april is de Vlaamse auteur Peter Terrin te gast in onze Amsterdamse Schrijversresidentie aan het Spui.

Peter Terrin (1968) begon naar eigen zeggen met schrijven na het lezen van W.F. Hermans’ De donkere kamer van Damokles, een boek dat zijn leven heeft veranderd. Met Hermans deelt hij overigens een fascinatie voor schrijfmachines, waar hij een grote collectie van bezit. Inmiddels heeft Terrin vijf romans en twee verhalenbundels gepubliceerd die meermaals zijn bekroond.

Zijn tweede verhalenbundel De Bijeneters werd in 2008 bekroond met de Prijs voor Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen, voor de roman De bewaker ontving hij de European Union Prize For Literature 2010 en afgelopen jaar won Terrin de AKO Literatuurprijs voor zijn meest recente en zeer positief ontvangen boek Post Mortem - een roman `over de liefde voor het schrijven en over de liefde voor een kind´.

Tijdens zijn periode als writer in residence zal Peter Terrin onder meer optreden tijdens de Amsterdamse Boekennacht op vrijdag 22 maart en te gast zijn bij het programma Letteren &cetera op donderdag 28 maart.

Video-portret Peter Terrin

Enkele links:

Orli Austen

Contact

Orli Austen

Beleidsmedewerker

[email protected]