nieuws

Boek een Dichter

11 november 2020

Van dichters tot poetry slammers en spoken word-artiesten; met de actie ‘Boek een dichter’ kunnen zowel scholen in het basis-, voortgezet en hoger onderwijs als bibliotheken en boekhandels in Nederland tegen een aantrekkelijk, gereduceerd tarief één of meer dichters programmeren. Het Letterenfonds en De Schrijverscentrale bieden dit speciale tarief aan voor optredens in de aanloop naar en tijdens de Poëzieweek, voor optredens in de periode 1 januari tot en met woensdag 3 februari 2021.

De actie ‘Boek een dichter!’ wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale in samenwerking met de CPNB en Literatuur Vlaanderen. Meer dan honderd dichters en spokenword-artiesten doen mee aan de actie. In onderstaand filmpje stellen enkelen zich voor:

Scholen, boekhandels en bibliotheken uit Nederland die gebruik willen maken van de Boek een dichter-actie, kunnen contact opnemen met De Schrijverscentrale, per mail: [email protected] of telefonisch op 020 623 49 23. De Schrijverscentrale adviseert u graag bij het kiezen van de juiste dichter voor uw doelgroep.

Poëzieweek

De Poëzieweek 2021 start in Nederland en Vlaanderen op donderdag 28 januari met Gedichtendag, en loopt door tot en met woensdag 3 februari. Onder het thema ‘samen’ doen verschillende literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels en media mee. Op poezieweek.com kan tot 15 november campagnemateriaal worden besteld door scholen, bibliotheken en boekhandels. Vanaf 1 december 2020 kan op de Poëzieweek-website ook gratis lesmateriaal voor verschillende leeftijden en onderwijsniveaus worden gedownload.

Meer informatie

logo Poezieweek