agenda

Burning Stories

Read My World festival

9-10 oktober 2020

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober organiseert Read My World haar jaarlijkse festival in de Tolhuistuin in Amsterdam. Dit jaar staat Europa centraal. Om deze editie coronaproof te maken wordt gewerkt met vaste programmaroutes, die bestaan uit drie tot vijf programmaonderdelen.

Read My World legt ieder jaar de nadruk op een specifieke regio in de wereld. Literatuur dient als gids; literatuur kan de grote vragen van onze tijd persoonlijk maken, en fungeert zo als basis voor de ontmoeting en voor groter inzicht in elkaar. Geïnspireerd door het boek European Others van Fatima El Tayeb, dat de positie van mensen in de marges van Europese steden onderzoekt, keert het festival de blik naar het eigen continent.

Ieder jaar werkt Read My World samen met buitenlandse curatoren. Dit jaar wordt het festival gecureerd door Donatella Della Ratta, Sulaiman Addonia, Max Czollek, en Rokhaya Diallo.

Programma

De line up bestaat een groot aantal nationale en internationale schrijvers en performers, waaronder Gary Younge, Babs Gons, Aya Cissoko, Iduna Paalman, Gershwin Bonevacia, Shishani Vranckx, Rokhaya Diallo, Massih Hutak, Ghayath Almadhoun en Gloria Wekker.

In verband met Covid-19 werkt het festival met vaste programmaroutes, die bestaan uit drie tot vijf programmaonderdelen. Bezoekers volgen in een groep van vijftien mensen onder leiding van een publieksbegeleider één van de routes. Op vrijdag 9 oktober worden vier routes aangeboden (A tot en met D), op zaterdag 10 oktober zijn er negen mogelijke routes (E tot en met M). Tickets zijn 25 euro en zijn online te bestellen.

Deze editie van het Read My World festival is onder meer ondersteund door het Nederlands Letterenfonds.

Meer informatie