agenda

Poetry International @ First Steps, Rotterdam

19 september 2020

https://www.poetry.nl/nl/festival

Poetry International organiseert samen met andere Rotterdamse festivals op zaterdag 19 september een culturele route door hartje Rotterdam onder de titel ‘First Steps’. Van 12:00 tot 19:00 uur zijn er tientallen optredens op het gebied van circus, dans, opera, poëzie, rap, spoken word en theater op vele (pop-up) podia en daken gelegen tussen Stationsplein, Schouwburgplein, Koopgoot en het Stadspodium bij de Laurenskerk.

Tussen het Stationsplein en het Stadspodium bij de Laurenskerk presenteert Poetry International vier optredens:

Dakendichters

Jeugdstadsdichter Vienne Haagoort, Buddingh’-prijswinnaar Jens Meijen en Iduna Paalman, winnaar van de Poëziedebuutprijs 2020, dragen op de daken hun gedichten voor. Vanaf 12:00 uur vertrekt er elk half uur een groep van maximaal 10 personen vanaf het Grotekerkplein voor een tocht van twee uur langs drie daken. Deelname aan de tour kost 5 euro, reserveren is noodzakelijk.

“hier strijken talrijke goden neer”

Mustafa Stitou, één van de belangrijkste dichters van zijn generatie, draagt op het Stadspodium gedichten voor. Meer informatie vindt u hier.

The One Piece

Spoken word artiest Jermaine Berkhoudt en dichter Karin van Kalmthout dagen festivalgangers uit om samen een inspirerende ode aan Rotterdam te schrijven. Deelname is gratis, reserveren is verplicht.

“What You Will Hear Is True!”

Onder leiding van Jasper Henderson gaan stadsdichter Dean Bowen en de dichters Asha Karami en Frank Keizer in gesprek over het spanningsveld tussen waarheid en verbeelding en het schemergebied tussen fictie en non-fictie. Ook voor dit evenement is reserveren verplicht.

Meer informatie