agenda

Wanderlust-programma

Gerda Blees op Jan van Eyck Academie

17 aug-14 november 2020

Gerda Blees verblijft vanaf 17 augustus drie maanden als writer in residence aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Dit in het kader van Wanderlust, het programma voor talentontwikkeling in internationale context van het Nederlands Letterenfonds. Blees zal deze periode werken aan haar nieuwe roman over de Bijlmerramp van 1992, waarin science fiction en werkelijkheid samenkomen. Ze wil daarbij onderzoeken hoe een verhaal niet alleen in taal maar ook beeldend verteld kan worden. Daartoe werkt ze, naast haar schrijven, aan aan een installatie die de gedachten van de overledenen van de Bijlmerramp opvangt.

Gerda Blees (1985) won in 2016 de Nieuwe Proza Prijs voor haar verhaal ‘Zomerkroos’. In 2017 verscheen haar verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet en in 2018 kwam haar poëziedebuut Dwaallichten uit. Dit jaar presenteerde zij haar eerste roman Wij zijn licht, wederom bij uitgeverij Podium.

Gerda Blees foto Gerda Blees: Bartjan de Bruijn

Eerder verbleven onder anderen Niña Weijers, Joost de Vries, Roos van Rijswijk en Bregje Hofstede als writer in residence op de Jan Van Eyck Academie in het kader van het Wanderlust-programma.

Meer informatie:

Wanderlust
Jan van Eyck Academie