agenda

Wanderlust-programma

Gamal Fouad op Jan van Eyck Academie

31 aug-30 november 2020

Gamal Fouad verblijft van september tot en met november 2020 als writer in residence aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht in het kader van Wanderlust, het programma voor talentontwikkeling in internationale context van het Nederlands Letterenfonds. Hij zal er een onderzoek naar gentrificatie uitvoeren en aan zijn tweede roman werken; de verhalen die hij tijdens het onderzoek verzamelt zullen inspiratie bieden voor zijn nieuwe boek. Daarnaast wil Fouad aan de Jan van Eyck onderzoeken hoe zijn beeldend werk en schrijverschap elkaar kunnen versterken; hiertoe maakt hij de hut van Walden na (naar het boek uit 1854 van Henry David Thoreau) waarin hij mensen ontvangt om er met ze in gesprek te gaan.

Gamal Fouad (Alexandrië, 1976) is schrijver en beeldend kunstenaar. In 2016 debuteerde hij met de roman Oneindig eiland. Zijn tweede boek, de verhalenbundel De voorhuidenverzamelaar werd genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2019. Zijn werk verschijnt bij Querido / Singel uitgevers.
Als beeldend kunstenaar vormt Fouad samen met Claire Fons het kunstenaarsduo Felix & Mumford. Sinds 2009 werken ze onder andere op het gebied van mapping & walking. Ze nemen deel aan internationale tentoonstellingen en artist in recidency-programma’s. Tevens cureert het duo sinds 2014 tentoonstellingen.

Eerder werkten onder anderen Niña Weijers, Joost de Vries, Roos van Rijswijk en Bregje Hofstede als writer in residence op de Jan van Eyck Academie in het kader van het Wanderlust-programma.

Meer informatie:

Wanderlust
Jan van Eyck Academie