agenda

BorderKitchen online: Laila Lalami

23 september 2020

Op woensdag 23 september is de schrijver Laila Lalami te gast in de online editie van BorderKitchen. Zij wordt geïnterviewd over haar roman La Florida (The Moor’s Account). Het interview is in het Engels, en is vanaf 20:00 live te volgen via Zoom en YouTube.

Laila Lalami (1968) werd geboren in Rabat en volgde onderwijs in Marokko, Groot-Brittannië, en de Verenigde Staten. Naast haar werk als schrijver geeft ze les in Creative Writing aan de University of California. Ze won vele prijzen met haar romans en verhalen. The Moor’s Account was haar wereldwijde doorbraak.

La Florida (The Moor’s Account) zijn de fictionele memoires van de eerste zwarte ontdekkingsreiziger naar Amerika. Het boek won verschillende prijzen, waaronder de American Book Award, de Arab-American Book Award en de Hurson/Wright Legacy Award. Ook was het boek één van de finalisen van de Pulizer Prize 2015.

Crossing Border is door het Nederlands Letterenfonds ondersteund vanuit de meerjarige regeling voor literaire festivals.

Meer informatie