nieuws

kijk nu online

Letteren Live #5

1 juni 2020

De nieuwe anderhalvemetereditie van Letteren Live brengt interviews met Mohammed Benzakour over zijn verhalenbundel De ogen van Fadil en met Wytske Versteeg over haar nieuwe boek Verdwijnpunt. Martin de Haan, nu met Serotonine genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2020, vertelt in een videocolumn over de stijl van Michel Houllebecq en het vertalen van zijn werk.

Ronald Ockhuysen gaat met Wytske Versteeg in gesprek over Verdwijnpunt (Querido), een filosofische en persoonlijke zoektocht over de grenzen van de taal, naar hoe je verder leeft na een traumatische ervaring - en hoe erover te vertellen in eigen woorden. Hoe vind je taal om pijn te beschrijven? Hoe geef je woorden aan seksueel geweld?

Roos van Rijswijk praat met Mohammed Benzakour naar aanleiding van zijn nieuwe verhalenbundel De ogen van Fadil (Ambo Anthos) over fictie en autobiografie, en over zijn inspiratiebronnen bij het schrijven die zo weids zijn als de wereld en de literatuur zelf: van Multatuli tot de orale verteltraditie op de markten in Marokko.

Martin de Haan is de vaste vertaler van Michel Houellebecq. Zijn vertaling van de meest recente roman van Houllebecq, Serotonine (De Arbeiderspers) is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2020. In zijn videocolumn gaat De Haan nader in op de stijl van Houellebecq en de wonderlijke intimiteit die zo’n langdurige werkrelatie tussen schrijver en vertaler brengt.

Letteren Live is een literaire talkshow van Het Parool, SPUI25 en het Nederlands Letterenfonds, die wordt gepresenteerd door Roos van Rijswijk en Ronald Ockhuysen.

Het programma mag vrijelijk gedeeld worden door boekhandels, uitgevers en anderen die graag literatuur onder de aandacht brengen. Wilt u deze video delen op uw website? Kopieer eenvoudigweg de insluitcode (ga op video staan en klik 1x op de rechtermuisknop) en plak deze in het nieuwsbericht in uw CMS. En natuurlijk kunt u de video ook delen via uw social media kanalen.