agenda

Bekendmaking winnaar C. Buddingh’-prijs 2020

26 juni 2020

Op vrijdag 26 juni om 11:00 wordt de winnaar van de C. Buddingh’-prijs 2020 bekendgemaakt via de website en de social media kanalen van Poetry International.

De jury nomineerde de volgende vier poëziedebuten:

  • Momentums laadklep van Jérôme Gommers
  • Xenomorf van Jens Meijen
  • De grom uit de hond halen van Iduna Paalman
  • Gasthuis van Laurine Verweijen

De bekendmaking van de winnaar is vrijdagochtend 26 juni te volgen via www.poetry.nl en de social media kanalen van Poetry International.

In de weken voorafgaand aan de prijsuitreiking organiseert Poetry International online leesclubs rondom de vier genomineerde titels. De eerste serie op 4, 11, 18 en 25 juni is volgeboekt. Bij voldoende animo wordt op andere data een tweede groep gestart. Interesse? Mail naar [email protected].

Over de prijs

De C. Buddingh’-prijs is een initiatief van Poetry International, en wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het afgelopen jaar. De jury, bestaande uit Ernestine Comvalius, Lies Van Gasse, en Dieuwertje Mertens, koos uit het recordaantal van dertig inzendingen de vier nominaties.

Vorig jaar ging de prijs naar Vruchtwatervuurlinie van Roberta Petzoldt. Eerder wonnen onder meer Habitus van Radna Fabias (2018), Kalfsvlies van Marieke Lucas Rijneveld (2016), De steen vreest mij van Ellen Deckwitz (2012), Wat ik mezelf graag voorhoud van Lieke Marsman (2011), en Vergeten licht van Erwin Mortier (2003) de prijs.

Meer informatie