nieuws

Corona update

Bericht voor schrijvers en vertalers

4 mei 2020

De medewerkers van het Nederlands Letterenfonds werken in verband met de quarantaine maatregelen voorlopig vanuit huis maar dat betekent niet dat zij minder bereikbaar zijn. Alle subsidie-aanvragen worden ook tijdens de corona-uitbraak tot nu toe zonder vertraging verwerkt.

Toekenningen in april: kleine anderhalf miljoen aan projectsubsidies voor schrijvers en vertalers
Begin april konden de toekenningen in de eerste aanvraagronde voor vertalers (totaal besteed budget 590.326 euro) bekend worden gemaakt en ook de toekenningen voor projectsubsidies in de eerste ronde voor schrijvers (totaal besteed budget 881.400 euro) zijn inmiddels bekend. Ook de aanvragen in de startersronde (voor beginnende schrijvers; sluitingsdatum 15 maart) kunnen naar verwachting binnen de gebruikelijke periode worden afgehandeld. Dat geldt ook voor de tweede aanvraagronde voor literair vertalers waarvoor tot half april kon worden aangevraagd.

Komt u als maker door de corona-maatregelen in de problemen? Meld het ons!
Het fonds merkt gelukkig tot nu toe nog niet dat het aantal aanvragen van schrijvers of vertalers terugloopt, maar roept iedereen op die door de corona-maatregelen in de problemen komt dit per mail aan zijn contactpersoon bij het fonds te melden. De contactpersonen vindt u elders op deze site bij de regelingen. Loopt uw gesubsidieerde project bijvoorbeeld vertraging op omdat het productieproces bij uw uitgever is vertraagd of wordt publicatie van uw nieuwe werk, dat u met een subsidie van het fonds hebt geschreven of vertaald, uitgesteld, laat het ons weten. Bij eventuele vertraging in de uitvoering van een toegekende ontwikkelingsbeurs, kunt u dezelfde route volgen. Ook zij die een subsidie ontvingen in het kader van de regeling incidentele Literaire projecten en manifestaties voor de organisatie van een literaire activiteit en die door afgelasting of uitstel in de problemen komen, worden verzocht contact op te nemen met hun contactpersoon.

Verder?
Het Letterenfonds is in overleg met het ministerie, de collega cultuurfondsen en partners in het literaire veld over de gevolgen van de corona-uitbraak en mogelijke meer specifieke regelingen die de cultuur en literatuur betreffen. Zodra we daar meer over kunnen zeggen, zullen wij u hiervan via de nieuwsbrief en deze website op de hoogte brengen.