nieuws

De Gids lanceert podcast Sprekende Letteren

29 april 2020

De Gids, het oudste literaire tijdschrift van Nederland, lanceert op donderdag 30 april de podcast Sprekende Letteren. De podcast is voor iedereen, ook voor niet-Gidsabonnees, gratis te beluisteren.

In elke aflevering wordt een verhaal, een essay of poëzie uit De Gids voorgedragen door de auteur of dichter zelf, vanuit zijn of haar woonkamer, werkkamer of tuinhuis – want ook de schrijvers zitten nu thuis.

Donderdag 30 april gaan de eerste afleveringen online:
Aflevering 1: Niña Weijers leest haar essay ‘Een gezicht zijn’ uit De Gids 2019-5, een themanummer over het geslachtelijke onbehagen. In haar essay pleit ze voor minder sorry zeggen en beter luisteren.
Aflevering 2: Rob van Essen leest zijn verhaal ‘Werelden zonder angst’ uit De Gids 2019-5. Hij schreef dit verhaal voor een Gidsdossier ter ere van de 300e publicatieverjaardag van een van de eerste Engelstalige romans: Robinson Crusoe van Daniel Defoe.
Aflevering 3: Emy Koopman leest haar verhaal ‘Binnendringen’ uit De Gids 2020-2. Een kwetsbaar en broeierig verhaal waarin tussen de verschillende personages veel ongezegd blijft.

Daarna publiceert de Gids elke week één aflevering.

De podcast Sprekende Letteren is via vele welke streamingkanalen te beluisteren, hier staat een overzicht.

De Gids wordt door het Nederlands Letterenfonds ondersteund binnen de regeling Literaire tijdschriften.