nieuws

Koninklijke onderscheiding Henk Pröpper

28 april 2020

Henk Pröpper is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontvangt deze koninklijke onderscheiding vanwege zijn bijdragen aan de literatuur, kunst en cultuur. Pröpper was ruim acht jaar, tot december 2011, directeur van het Nederlands Letterenfonds.

Afscheid Henk Pröpper als voorzitter van het Prins Claus Fonds, met erevoorzitter ZKH Prins Constantijn, Prins Claus Prijzen 2018, Koninklijk Paleis Amsterdam (c) Frank van Beek

Henk Pröpper (1958) was achtereenvolgens directeur van het Institut Néerlandais in Parijs, directeur van het Nederlands Letterenfonds (en voorganger Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds), directeur van uitgeverij De Bezige Bij, interim-directeur van de CPNB en voorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds. In 2017 richtte hij Pröpper Advies op, een adviesbureau voor overheid, culturele organisaties en uitgeverijen. Ook werkte hij mee aan het vorig jaar gepresenteerde vertaalpleidooi Vertalen voor de Toekomst, waarin aandacht wordt gevraagd voor de bedreigde vertaalcultuur in Nederland en Vlaanderen, en in het bijzonder voor het belang van de talenopleidingen.

Meer informatie