agenda

Schwob-klassieker

Online leesclub: De grote angst in de bergen

8 mei 2020

Op vrijdag 8 mei om 20:00 organiseert Boeken bij Betje een online leesclub rondom een van de Schwob-actietitels, De grote angst in de bergen, het meesterwerk van de Zwitserse schrijver Charles-Ferdinand Ramuz (1878-1947). Rokus Hofstede tekende voor de vertaling en schreef er voor uitgeverij Van Oorschot een nawoord bij waarin hij het boek typeert als “ecologische roman avant la lettre”. Deelname aan de online leesclub is gratis, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus meld je op tijd aan.

Een groep herders leidt de koeien van een Zwitsers bergdorp voor de zomermaanden naar Sasseneire, een braakliggende alpenweide, vlak onder de gletsjer, waar zich twintig jaar eerder vreemde ongelukken hebben voorgedaan. Volgens de oudere dorpsbewoners is die weide vervloekt, maar onder druk van de jongeren gaat de kudde er toch heen. Als de koeien besmet raken met de ‘ziekte’, worden vee en herders in quarantaine geplaatst. De bange, bijgelovige, van de buitenwereld afgezonderde herders verliezen gaandeweg hun menselijkheid. Dan slaat alles om - de grote angst grijpt om zich heen.

Meepraten over deze thematisch bij de actualiteit aansluitende klassieker? Deelname aan de online leesclub is gratis, maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus meld je op tijd aan via [[email protected]](mailto: [email protected] “aanmelding online leesclub 8 mei 2020”).

Schwob is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds en selecteert elk jaar in samenwerking met de deelnemende boekhandels en uitgeverijen een twintigtal herontdekkingen, recent vertaalde klassiekers uit de wereldliteratuur.

”cover

Meer informatie: