nieuws

Engels & Pools non-fictie & fictie

Online cursussen vertalen ELV

8 april 2020

Dit najaar organiseert het Expertisecentrum Literair Vertalen (ELV) twee online cursussen: een cursus literair vertalen voor beginnend vertalers uit het Nederlands in het Pools, en een cursus non-fictie vertalen voor vertalers uit het Nederlands in het Engels. Aanmelden kan tot en met maandag 27 april 2020.

Algemene informatie

De cursussen duren acht weken. De studielast van een online cursus bedraagt ongeveer één tot anderhalve dag per week (verspreid over meerdere dagen). De cursusprogramma’s bestaan uit het individueel vertalen van brontekstfragmenten, het bestuderen van secundaire literatuur en het maken van opdrachten. Daarnaast komen de cursisten samen in online vertaalateliers en colleges om hun vertalingen, theorie, opdrachten en/of ander aanvullend materiaal te bespreken.

Op grond van vooropleiding, eventuele vertaalervaring en een duidelijke motivatie vindt de selectie plaats. Een proefvertaling maakt deel uit van de selectieprocedure. Voor een cursus wordt een bijdrage van €75 gevraagd.

Cursus literair vertalen Nederlands – Pools

De online najaarscursus literair vertalen Nederlands-Pools is bedoeld voor vertalers die aan het begin van hun professionele loopbaan staan en serieus van plan zijn om de komende jaren als literair vertaler aan de slag te gaan. Kandidaten hebben een vertaalopleiding of vergelijkbare cursussen afgerond of al enige ervaring als vertaler.

Cursus non-fictie vertalen Nederlands – Engels

De online najaarscursus non-fictie vertalen Nederlands-Engels is een Masterclass voor de beginnende professional met een voltooide vertaalopleiding en/of al enige professionele ervaring, die zich specifiek op de vertaling van non-fictie Nederlands-Engels wil toeleggen, en voor de meer ervaren literair vertaler Nederlands-Engels die zich aanvullend wil bekwamen in het vertalen van datzelfde genre.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door het aanmeldingsformulier volledig ingevuld en met een cv, motivatie en overige bijlagen op te sturen naar [email protected]. Aanmelden kan tot en met maandag 27 april 2020.

Meer informatie