nieuws

Herverdeling taken afdeling Buitenland

31 maart 2020

Op de afdeling buitenland van het Nederlands Letterenfonds is, mede naar aanleiding van het vertrek van collega Bas Pauw, het takenpakket anders verdeeld over de collega’s. Victor Schiferli zal zich vanaf april concentreren op het onder de aandacht brengen van zowel klassiekers (fictie) als van poëzie in het buitenland; daarnaast neemt hij de coördinatie van de evenementen in Duitsland over van Bas Pauw. Tegelijkertijd neemt Barbara den Ouden samen met Claudia di Palermo de verantwoordelijkheid op zich voor de promotie van hedendaagse fictie wereldwijd. Twee nieuwe collega’s ondersteunen de afdeling. Een overzicht van de veranderingen vindt u hieronder.

Lucette Châtelain

Zoals eerder al was aangekondigd heeft Lucette Châtelain de verantwoordelijkheid voor de coördinatie van de campagnes in Engeland (New Dutch Writing) en Frankrijk (Les Phares du Nord) op zich genomen. De campagne in Engeland zal wegens de uitbraak van het coronavirus worden verlengd naar 2021.

Victor Schiferli

Victor Schiferli neemt de coördinatie van de manifestaties in Duitsland over. Daarnaast blijft hij verantwoordelijk voor de internationale promotie van poëzie en richt hij zich qua fictie geheel op klassiekers.

links: Lucette Châtelain, foto door Victor Schiferli. Rechts: Victor Schiferli, foto door Jane Dinmohamed.

Claudia di Palermo en Barbara den Ouden

De verantwoordelijkheid voor de internationale promotie van hedendaagse fictie is nu geheel in handen van Barbara den Ouden en Claudia di Palermo. Daarnaast blijft Barbara den Ouden het aanspreekpunt voor graphic novels.

Claudia di Palermo werkte eerder onder meer op de rechtenafdeling van uitgeverij Prometheus en is een gerenommeerd en gelauwerd vertaler. Ze vertaalde tientallen Nederlandstalige werken in het Italiaans.

Links: Claudia di Palermo. Rechts: Barbara den Ouden, foto: Victor Schiferli.

Neeke Scheers en Camilla Pargentino

Neeke Scheers ondersteunt Agnes Vogt parttime bij de internationale promotie van Nederlandse kinder- en jeugdliteratuur. Zij liep eerder stage bij het Nederlands Letterenfonds in het kader van het Vlaams-Nederlandse gastlandschap op de Frankfurter Buchmesse 2016. Camilla Pargentino biedt parttime administratieve ondersteuning aan de afdeling Buitenland.

Links: Camilla Pargentino. Rechts: Neeke Scheers.