nieuws

Anne Frank videodagboek

31 maart 2020

Met het Anne Frank videodagboek wordt vanaf deze week het levensverhaal van Anne Frank op een nieuwe manier bij jongeren wereldwijd onder de aandacht gebracht. Het videodagboek bestaat uit vijftien afleveringen, die te zien zijn op youtube.com/annefrank.

Anne filmt zichzelf

In het Anne Frank videodagboek volg je Anne Frank vanaf 29 maart 1944. Ze is 14 jaar en zit dan al ruim anderhalf jaar ondergedoken, samen met haar ouders Otto en Edith, zus Margot, Auguste en Hermann van Pels, hun zoon Peter en Fritz Pfeffer. Anne filmt zichzelf en de gebeurtenissen in het Achterhuis, kijkt terug op de tijd voor de onderduik, vertelt over de oorlog en deelt haar diepste gedachten en gevoelens. Het videodagboek eindigt op 4 augustus 1944, de dag van de arrestatie van Anne en de zeven andere onderduikers en twee van hun niet-Joodse helpers.
De 13-jarige Luna Cruz Perez vertolkt Anne Frank en vertaalt Annes dagboekbrieven in haar eigen woorden naar dagboekvideo’s.

© Meis & Jip, Anne Frank Stichting

Vijf talen

Het Anne Frank videodagboek bestaat uit vijftien afleveringen en is in ruim 60 landen te zien op youtube.com/annefrank. Vanaf deze week verschijnen elke maandag en donderdag om 16.00 uur CET een of twee afleveringen, de laatste op 4 mei. De videoserie is Nederlands gesproken met ondertiteling in het Duits, Engels, Portugees en Spaans. .

Verdieping en educatie

Bij de vijftien afleveringen van het videodagboek zijn zeven educatieve video’s gemaakt (ook in vijf talen), die duidelijk maken dat het om een waargebeurd verhaal gaat en ingaan op thema’s zoals discriminatie, zondebok, keuzes maken en vrijheid. Voor docenten is ook bijbehorend lesmateriaal beschikbaar.

Links

Copyright Anne Frank Stichting | Every Media