agenda

Persreis Britse journalisten

5-6 maart 2020

Op donderdag 5 en vrijdag 6 maart ontvangt het Letterenfonds zes Britse journalisten. Zij bezoeken Amsterdam in het kader van de campagne New Dutch Writing en de Boekenweek.

De deelnemers

  • Catherine Taylor, freelance journalist, o.a. voor Guardian Review, New Statesman, The Economist, Times Literary Supplement en Financial Times.
  • Claire Armitstead, Associate Culture Editor voor The Guardian. Claire presenteert de wekelijkse Guardian books-podcast en is regelmatig op de radio te horen als commentator.
  • Boyd Tonkin, schrijver, criticus, en auteur van The 100 Best Novels in Translation (Galileo). Schrijft voor o.a. The Times, The Economist, Financial Times, The Spectator en The Arts Desk.
  • Philip Jones, editor van The Bookseller.
  • Max Liu, freelance journalist, o.a. voor The Guardian, Financial Times en The I newspaper. Max is daarnaast ook jurylid voor de Dylan Thomas Prize.
  • Claire Lowdon, freelance journalist, o.a. voor Areté, The Sunday Times, The TLS, The Spectator, The New Statesman, Literary Review, The White Review.

Het programma

De zes gasten zullen onder meer auteurs ontmoeten die deelnemen aan de New Dutch Writing-campagne, en andere auteurs van wie een Engelse vertaling recentelijk is verschenen of binnenkort verschijnt. Ook brengen de journalisten een bezoek aan De Correspondent, en krijgen ze een rondleiding in het Rijksmuseum van een aantal ‘jonge’ Nederlandse auteurs die in april in Engeland worden geïntroduceerd met de chapbook-reeks Verzet. Het programma wordt op vrijdagavond afgesloten met een bezoek aan het Boekenbal.

New Dutch Writing

New Dutch Writing is een grootschalige promotiecampagne waarmee het Nederlands Letterenfonds nieuwe generaties Nederlandse auteurs in het Engelse taalgebied wil introduceren. Ook vraagt de campagne aandacht voor literair vertalen.

Meer informatie

Lucette Châtelain

Contact

Lucette Châtelain

Teamcoördinator & subsidiespecialist