nieuws

Elten Kiene wint Cultuurprijs Zuid-Holland

13 februari 2020

Spoken word artiest Elten Kiene is de winnaar van de Cultuurprijs Zuid-Holland 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Kiene wint een geldbedrag van 15.000 euro en een trofee voor zijn geslaagde inspanningen om literaire programma’s voor een breed publiek toegankelijk te maken en (jonge) poëzieperformers te begeleiden.

‘Elten Kiene is als spoken word-artiest zeer stimulerend voor de ontwikkeling van een vrijmoedige jongerencultuur. Hij is geïnteresseerd en helpt jongeren over hun schroom heen te stappen en zich uit te spreken. Daarin is hij een inspirator voor velen.’

De Cultuurprijs Zuid-Holland wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een voortrekkersrol vervult op een specifiek werkterrein van het fonds in de provincie Zuid-Holland. In 2020 staat de literatuur centraal.

foto: Flores de Kraker

Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator, rapper en workshopdocent. Hij richtte onder meer Woorden Worden Zinnen op, een laagdrempelig platform en een podiumavond voor woordkunst in de breedste zin van het woord. Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet, coach bij Young In Prison en geeft hij les in een jeugdgevangenis.

Elten Kiene maakt deel uit van het programma Spoken voor de klas. Met dit programma bieden De Schrijverscentrale en het Nederlands Letterenfonds de mogelijkheid om spoken word-performers voor de klas te halen, en zo jongeren te enthousiasmeren voor literatuur.

De Cultuurprijs wordt op vrijdag 17 april uitgereikt in het Dolhuis in Dordrecht door Jaap Smit, commissaris van de Koning en tevens voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Meer informatie