agenda

Deadline aanmelden - voor literair vertalers

ESLT Summer School 2020

26 juni 2020

Van 8 tot en met 11 september 2020 organiseert het ELV samen met drie Europese partners de vierde editie van de zomercursus ‘Training the Teacher of Literary Translation’ waarin het (verder) opleiden van de literair vertaler tot vertaaldocent centraal staat. De cursus staat zowel open voor vertalers uit als in het Nederlands. Aanmelden kan tot vrijdag 26 juni 2020.

Tijdens de Summer School doorlopen circa twintig vertalers en opleiders uit Europa een programma met lezingen, workshops en forumdiscussies met betrekking tot het literair vertaalonderwijs. Voor vertalers in of uit het Nederlands die worden toegelaten, stelt het ELV een tegemoetkoming beschikbaar. De voertaal is Engels.

Vanwege de uitbraak van de corona epidemie vindt de zomercursus in 2020 niet in Rome plaats, maar zal deze zekerheidshalve online worden gegeven. Tegelijkertijd is het inschrijfgeld verlaagd en de deadline voor aanmeldingen verruimd (van 15 mei naar 26 juni 2020).

Meer informatie over de cursus en de aanmeldprocedure, is te vinden op/via de website van het Expertisecentrum Literair Vertalen.