nieuws

Gereduceerd tarief voor scholen, boekhandels en bibliotheken

Boek een dichter!

18 november 2019

Om een breed publiek kennis te laten maken met poëzie en haar makers organiseert het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met De Schrijverscentrale de actie Boek een dichter. Boekhandelaren, bibliothecarissen en docenten in het lager, voortgezet en hoger onderwijs kunnen nu een dichter boeken voor optredens in de periode van 1 januari tot en met 5 februari 2020 tegen het speciale Poëzieweektarief. Want poëzie komt nog meer tot leven als ze wordt voorgelezen. Klank en ritme nemen je mee.

Scholen, boekhandels en bibliotheken uit Nederland die gebruik willen maken van de Boek een dichter-actie, kunnen contact opnemen met De Schrijverscentrale, per mail: [email protected] of telefonisch op 020 623 49 23.

Bij De Schrijverscentrale zijn alle Nederlandse en deels ook Vlaamse dichters aangesloten. Van debutanten tot gevestigde namen, van poetry slammers en spoken word tot een workshop digitale poëzie: de Schrijverscentrale adviseert graag bij het kiezen van een dichter die precies bij uw doelgroep of publiek past – of het nu om een optreden voor volwassenen of jongeren gaat.

Poëzieweek 2020

Van 30 januari tot en met 5 februari 2020 is het weer Poëzieweek in Nederland en Vlaanderen. Tijdens de Poëzieweek worden onder andere de Herman de Coninckprijs en de VSB Poëzieprijs uitgereikt en vinden de Nederlandse Kampioenschappen Poetry Slam plaats. Minstens even belangrijk zijn de honderden poëzieactiviteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren. Het thema van de Poëzieweek in 2020 is De toekomst is nu. Het Poëzieweekgeschenk werd dit jaar geschreven door tien jonge, talentvolle dichters, van Instapoets en slamdichters tot prestigieuze prijswinnaars.

Meer informatie