nieuws

Simone Atangana Bekono wint Charlotte Köhler Stipendium

22 oktober 2019

Het Charlotte Köhler Stipendium, een aanmoedigingstoelage voor literair talent, is toegekend aan Simone Atangana Bekono. Op vrijdag 18 oktober werd de prijs ter waarde van € 5.000 aan haar uitgereikt in het Amsterdamse Marionettentheater.

Ze krijgt het stipendium voor haar poëziebundel hoe de eerste vonken zichtbaar waren. De jury, bestaande uit Mischa Andriessen (voorzitter), Steffie van Neste en Kila van der Starre, ziet de toewijzing van de prijs als de erkenning van een nu al bijzonder en rijp dichterschap.

Charlotte Köhler Stipendium

De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan een auteur van wie in de afgelopen vijf jaar oorspronkelijk of vertaald werk is verschenen. Elk jaar komt een ander genre in aanmerking voor de prijs. Na poëzie in 2019, gaat de prijs in 2020 naar toneel, in 2021 naar een literaire vertaling en in 2022 naar proza. De prijs wordt toegekend door de Stichting Auteursprijzen, die beheerd wordt door de auteursbond.

Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono (1991) studeerde in 2016 af aan ArtEZ Creative Writing. In 2016-2017 nam ze deel aan het Slow Writing Lab, het talentontwikkelingsprogramma van het Nederlands Letterenfonds in samenwerking met Literair Productiehuis Wintertuin en de hbo-schrijfopleidingen van ArtEZ, de Gerrit Rietveld Academie en de HKU. Haar debuut hoe de eerste vonken zichtbaar waren verscheen bij Wintertuin Uitgeverij en Lebowski Publishers.

Links