agenda

Museum Kranenburgh, Bergen

Schrijversloopje met Anne van Amstel

16 oktober 2019

Op woensdag 16 oktober verzorgt dichter Anne van Amstel een lunchrondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. Ze woont en werkt deze maand in het Adriaan Roland Holsthuis in Bergen (Noord-Holland), de schrijversresidentie van het Bert Schierbeekfonds.

Naast de maandelijkse rondleidingen door medewerkers van het museum, geven ook bekende schrijvers gratis lunchrondleidingen door het museum. Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het A. Roland Holst Fonds. Tijdens deze 'loopjes' vertellen de schrijvers over hun ervaringen in Bergen en over de kunstwerken in Kranenburgh die hen inspireren.

Anne van Amstel

Anne van Amstel (1974) is dichter en gezondheidszorgpsycholoog. In 2015 ontving zij de Hollands Maandblad Schrijversbeurs in de categorie Po√ęzie. Eerder won ze de VU-podium po√ęzieprijs. Van Amstel debuteerde in november 2004 bij Uitgeverij Voetnoot met de bundel Het oog van de storm. Zij studeerde Engelse letterkunde en klinische psychologie, en werkt parttime als GZ-psycholoog in Amsterdam.

Links