agenda

Kindercultuur Congres 2019

18 oktober 2019

Nederlandse kindercultuur is van wereldniveau en Nederlandse makers weten een internationaal jong publiek te bereiken. De wijze waarop verschilt per maker en discipline. Hetzelfde geldt voor de mate waarin er over inclusiviteit gesproken kan worden. Tijdens het Kindercultuur Congres op vrijdag 18 oktober onderzoeken we de raakvlakken en verschillen tussen inclusief en internationaal, oftewel intercultureel, werken.

We bespreken inspiratie en ervaringen met intercultureel werken met een breed netwerk van professionals uit verschillende disciplines in binnen- en buitenland. Het programma kwam tot stand in samenwerking met het Letterenfonds.

Het programma begint om 13.00 bij Cinekid op het Westergasterrein in Amsterdam, en duurt tot 18.30 uur. Segun Adefila geeft de keynote over Childhood and Universality. De rest van het middag is er ruimte voor verschillende deelsessies en een netwerkgelegenheid. De letteren worden vertegenwoordigd door onder meer kinderboekenauteur Mylo Freeman, nationaal en internationaal succesvol met haar Prinses Arabella serie, die deelneemt aan een panelgesprek over de waarde van internationaal en intercultureel werken.

Organisatie

Het congres is een initiatief van Cinekid, Dutch Performing Arts, Nederlands Filmfonds, Museumvereniging, Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten, Nederlands Letterenfonds en DutchCulture.

Links

  • Meer informatie over het programma en aanmelden via Dutch Culture