nieuws

Personele wisseling

27 september 2019

Maaike Pereboom neemt begin oktober afscheid van het Nederlands Letterenfonds, om verder te gaan als zelfstandig project- en eventmanager in de cultuur en literatuur. Raoul Markaban volgt haar op als beleidsmedewerker op de afdeling binnenland.

Maaike Pereboom was de afgelopen elf jaar mede-verantwoordelijk voor de projectsubsidieregeling voor auteurs, in het bijzonder de startende auteurs. Vanaf 2013 organiseerde ze diverse activiteiten zoals Ken je Buren (i.s.m. het Vlaams Fonds voor de Letteren) en het jaarlijkse debutantenprogramma. In de afgelopen jaren was ze ook coördinator van de schrijversresidentie van het Letterenfonds op het Spui in Amsterdam. Maaike start begin oktober voor zichzelf als freelance projectmanager van culturele en literaire evenementen. Een van haar eerste opdrachtgevers is Crossing Border, waar ze al voor de komende editie van het festival de coördinatie voert voor The Addict, het netwerkevenement voor internationale boekenvakkers. Haar mailadres daar is: Maaike@crossingborder.nl.

Raoul Markaban is sinds 2018 beleidsassistent bij het Letterenfonds. Op de afdeling binnenland is hij met name betrokken bij de uitvoering van de regeling Projectsubsidies voor publicaties, waaronder de startersronde. Vanaf november zal hij de eerstverantwoordelijke voor deze ronde zijn. Daarnaast zal hij Maaike ook opvolgen als coördinator voor de Amsterdamse schrijversresidentie en de actie Boek een dichter! Samen met Pieter Jan van der Veen zal hij daarnaast het Wanderlust-residentieprogramma uitvoeren. Raoul studeerde Literatuurwetenschap (BA) en Literature Today (MA) aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn master liep hij stage bij de afdeling communicatie van het Letterenfonds.

portret