agenda

#NieuweStukken

Stacey Esajas speelt: SOEP!

26 sep-11 oktober 2019

Met haar one-woman-show SOEP! betreedt Stacey Esajas de planken in Utrecht en Rotterdam en Amsterdam. SOEP! kwam tot stand binnen het programma #NieuweStukken, een gezamenlijk initiatief van het Letterenfonds en het Fonds Podiumkunsten, waarbij schrijftalenten gecoacht worden bij het maken van nieuwe verhalen voor het podium.

SOEP! is een eigenzinnige mix van verhalen en grappen die voedzaam en pittig zijn. Die raken en naar meer smaken. Een smakelijke avond met véél lach-ingrediënten en enkele korrels zout. SOEP! is op 26 september te zien in het Werftheater in Utrecht en op 11 oktober in Theater Zuidplein in Rotterdam.

#NieuweStukken

Met #NieuweStukken geven het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds ruimte aan beginnende toneelschrijvers, waarvan we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. Zij worden begeleid bij het maken en presenteren van nieuwe verhalen. Binnen #NieuweStukken maken de beginnende schrijvers nieuwe teksten en ontwikkelen ze hun schrijverschap. Ze worden begeleid door een ervaren coach en volgen workshops van de Tekstsmederij. De resultaten worden beoordeeld door een jury en gepresenteerd aan het veld. Op 27 juni werden de resultaten van de eerste editie van #NieuweStukken gepresenteerd bij Stichting Nowhere in Amsterdam. Een impressie van de energieke avond in onderstaand videoverslag:

SOEP! is het eerste resultaat van #NieuweStukken dat te zien is in theaters. In 2020 worden meer uitvoeringen verwacht in de betrokken theaters van de stukken die geschreven werden binnen #NieuweStukken.

Beide fondsen zijn enthousiast over de eerste editie van #NieuweStukken en zullen volgend jaar een nieuwe ronde organiseren.

Links: