agenda

Brainwash Special

Our Sick Society

20 oktober 2019

Volgens onderzoeksjournalist Johann Hari is de grootste crisis van de westerse samenleving in de 21e eeuw onze geestelijke gezondheid. Steeds meer mensen lijden aan depressies, angststoornissen en burn-outs. Welk verhaal vertellen we onszelf over dit lijden, en is er een uitweg uit de depressiesamenleving? Dat onderzoekt Johann Hari samen met schrijver Marian Donner en neurobioloog Brankele Frank tijdens de Brainwash Special op 20 oktober.

Brainwash Festival

Brainwash is een jaarlijks filosofie- en literatuurfestival gericht op twintigers en dertigers, waarbij vanuit verschillende disciplines gereflecteerd wordt op persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken in de vorm van lezingen door (inter)nationale sprekers, gesprekken en voordachten uit nieuw werk door schrijvers. Het festival vindt dit jaar plaats op 26 oktober in Amsterdam. In aanloop naar het festival worden er enkele specials georganiseerd.

Het festival en de specials worden door het Letterenfonds ondersteund via de regeling Literaire manifestaties en activiteiten.

Meer informatie en tickets via Brainwash.