agenda

Brainwash Special

Het grote onbekende

21 oktober 2019

Wat als we aan de andere kant van het universum waren geboren? Waar liggen de grenzen van ons voorstellingsvermogen? En welke grote ontdekkingen over het heelal gaan we in de toekomst nog doen? ARTIS-Academie en Brainwash Festival gaan op zoek naar antwoorden over het heelal tijdens de Brainwash Special Het grote onbekende op 21 oktober.

Sterrenkundigen Milo Grootjen en Gijs Nelemans en astrobioloog Inge Loes ten Kate vertellen alles over tijd en ruimte, zwaartekrachtsgolven, en de zoektocht naar leven op mars, en theatermaker Rebekka de Wit maakt het onvoorstelbare invoelbaar.

Het festival en de specials worden door het Letterenfonds ondersteund via de regeling Literaire manifestaties en activiteiten.

Brainwash Festival

Brainwash is een jaarlijks filosofie- en literatuurfestival gericht op twintigers en dertigers, waarbij vanuit verschillende disciplines gereflecteerd wordt op persoonlijke en maatschappelijke vraagstukken in de vorm van lezingen door (inter)nationale sprekers, gesprekken en voordachten uit nieuw werk door schrijvers. Het festival vindt dit jaar plaats op 26 oktober in Amsterdam. In aanloop naar het festival worden er enkele specials georganiseerd. Op 24 oktober is er een special over Susan Sontag.

Meer informatie en tickets via Brainwash.