agenda

Bregje Hofstede in Norwich

7-31 oktober 2019

Bregje Hofstede verblijft in oktober in Dragon Hall, de schrijversresidentie van het National Centre for Writing in Norwich. Daar zal zij werken aan haar derde roman met de werktitel De oplossing van Hadewych. Het verblijf zal zij onder meer besteden aan studie en onderzoek, met name naar de middeleeuwen, spiritualiteit en religie, en ook naar het huidige Europa.

Op woensdag 9 oktober treedt Hofstede op samen met Eva Meijer in Norwich, waar ze geïnterviewd zullen worden door Daniel Hahn.

Bregje Hofstede (1988) publiceert in diverse literaire tijdschriften en kranten en schrijft voor De Correspondent. Haar debuutroman_ De hemel boven Parijs_ (2014) werd genomineerd voor o.a. de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil, en werd vertaald in het Deens en Duits. In 2016 verscheen haar tweede boek, de essaybundel De herontdekking van het lichaam. Over de burn-out en in oktober 2018 werd haar tweede roman Drift gepubliceerd, die werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2019. Voor Drift ontving ze een projectsubsidie van het Letterenfonds.

Dragon Hall

Dragon Hall

Het National Centre for Writing werd opgericht in 2018 om nationale en internationale literaire uitwisseling te stimuleren vanuit de uitvalsbasis in Dragon Hall Cottage in Norwich, dat zich als 1 van de 28 steden wereldwijd Unesco City of Literature mag noemen. Dragon Hall werd gebouwd in 1430 door handelsman Robert Toppes, waarna het uitgroeide tot een waar middeleeuws handelscentrum. De afgelopen vijfhonderd jaar bekleedde het gebouw diverse functies, tot het uiteindelijk in de 21e eeuw werd omgetoverd tot internationaal centrum voor literaire en culturele uitwisseling. In het bijbehorende Dragon Hall Cottage – een klein huisje met een tuin – vinden internationale schrijvers een tijdelijk onderkomen om rustig te kunnen werken. De residentie bij het National Centre for Writing valt onder Wanderlust, het Letterenfondsprogramma voor talentontwikkeling in internationale context.

Meer informatie