agenda

Expeditie Poetry: Zuid-Afrika

8 september 2019

In de programmareeks Expeditie Poetry trekt De Nieuwe Liefde de wereld rond om bijzondere poëzie te verkennen en presenteren. Deze editie is gewijd aan Zuid-Afrika, een land dat niet alleen een roerige geschiedenis kent, maar ook een land van vele talen is. In de elf officiële en de vele ongeregistreerde talen verhouden dichters zich tot de complexe werkelijkheid van hun land.

Hoogleraar Margriet van der Waal treedt op als gids in deze veelvormige literaire cultuur, toneelschrijfster Esther Duysker leest gedichten, en de jonge Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe verzorgt een muzikaal optreden.

Expeditie Poetry

In de programmareeks Expeditie Poetry wordt rondgetrokken over de wijde wereld. Van Perzië naar Zuid-Afrika, van Suriname naar Japan, van Syrië naar China, en dat alles in poëzie. Gidsen vertellen over de poëzie van het land, moedertaalsprekers lezen voor, muzikanten zorgen voor muziek achter de woorden. De Nieuwe Liefde onderzoekt in het ene land hoe poëzie een houvast vormt, in het andere hoe ze het web op surft en in het volgende hoe ze spreekt in uiteenlopende talen. Ieder programma is een ontdekkingstocht met kenners, liefhebbers, lezers, muzikanten en dichters.

Redactie en presentatie: Mirjam van Hengel, schrijver, programmamaker en (poëzie)redacteur.

Links