agenda

Museum Kranenburgh, Bergen

Schrijversloopje met Pauline Vijverberg

28 augustus 2019

Op woensdag 28 augustus verzorgt schrijver Pauline Vijverberg een lunchrondleiding door Museum Kranenburgh in Bergen. Ze woont en werkt deze maand in het Adriaan Roland Holsthuis in Bergen (Noord-Holland), de schrijversresidentie van het Bert Schierbeekfonds.

Naast de maandelijkse rondleidingen door medewerkers van het museum, geven ook bekende schrijvers gratis lunchrondleidingen door het museum. Kranenburgh organiseert de rondleidingen door schrijvers in samenwerking met het Nederlands Letterenfonds en het A. Roland Holst Fonds. Tijdens deze 'loopjes' vertellen de schrijvers over hun ervaringen in Bergen en over de kunstwerken in Kranenburgh die hen inspireren.

Pauline Vijverberg

Pauline Vijverberg (1964) woont en werkt in Zuid-Afrika. Ze debuteerde met de historische roman Alexine, over het leven van Alexine Tinne. In Nederland brak ze in 2017 door met haar historische roman Het suikervogeltje, een verhaal over hoe Rotterdamse weesmeisjes door de VOC werden gevraagd als toekomstige bruiden voor kolonisten in Zuid-Afrika. Haar derde roman Onder de vlinderboom is in 2018 verschenen.

Links